8 Originele cadeautips voor de feestdagen

Originele cadeaus voor de feestdagen

“Omdat ik mijn knuffels niet kon inpakken.” (Brenda Casteleyn)

Ik zet 8 originele cadeautips voor de feestdagen op een rij want het is toch elk jaar weer zoeken. Ik heb ook eens gegoogeld waar je sommige cadeaus kan vinden of ik geef je wat adresjes die ik zelf al uitprobeerde.

Cadeautip 1: maak het zelf

Mijn vriend maakt ooit een eigen versie van een Garfieldcartoon, mijn favoriete stripfiguur in die tijd. De energie die je in het cadeau stopte, garandeert in ieder geval je toewijding aan de persoon die het cadeau krijgt. Vooropgesteld dat je ook nog wel rekening houdt met zijn of haar smaak. Iedereen zal zich nog wel de zelfgebreide truien en mutsen herinneren van tantes of nonkels. Dat is misschien wel fijn voor kleine kinderen maar mogelijk minder geslaagd bij pubers met een afwijkende kledingstijl. Misschien is een fotocadeau ook nog wel leuk om zelf te maken.

Cadeautip 2: tijd is geld

Je kan ook je tijd geven, door bijvoorbeeld je toekomstige diensten aan te bieden als masseur, wandelgenoot of gezelschapsdame/heer. Met dien verstande dat je uiteraard iets extra’s doet. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je je wekelijkse bezoekjes aan bomma of bompa als cadeau gaat zien.

Cadeautip 3: wat extra luxe

Geef een luxeproduct die ze wel appreciëren maar nooit zelf zouden kopen. Bijvoorbeeld: een abonnement op een krant of tijdschrift.

 Of wat dacht je van een maandelijks pakket uitgelezen biertjes bij de Bierboer.

Misschien is een abonnement voor wellness ook wel leuk, hier bijvoorbeeld.

Cadeautip 4: voor de gokkers

Elk jaar krijgen we van oma een aantal kraslootjes. Het is ondertussen bijna deel gaan uitmaken van de kersttraditie om met zijn allen te krassen en vol spanning uit te kijken of er een grote som uit komt. Spanning verzekerd dus, voor wie een gokje wil wagen uiteraard.

Cadeautip 5: een goodiepakket

Misschien wil je iemand eens laten kennismaken met bepaalde producten, bijvoorbeeld non-alcoholische dranken of een pakket voor vegetariërs. Bij Oxfam kan je ook een pakket kopen voor snoepers.

Cadeautip 6: een cadeau met een boodschap

Er bestaan ook tal van bedrijven die je persoonlijke boodschap drukken op een t-shirt of koffiemok. Je kan daarvoor bijvoorbeeld terecht bij your surprise 

Cadeautip 7: een anti-stres cadeau

Een ander leuk idee is een antistress-cadeau. Enkele nuttige adresjes zijn:

  • De Ademruimte Academie van Veerle Dobbelaere waar je op verschillende manieren en formules op adem kan komen.
  • Doe eens een ‘bosbad’ cadeau bij Wandelmetgevoel. Daar kan je ook begeleide ontdekkingstochten en zintuigenwandelingen doen en sinds kort zelfs lachyoga.

Cadeautip 8: een doeboek

Ten slotte kan je ook mijn boek ‘Hoe was je dag’ cadeau doen. Daarin vind je tal van onderwerpen en technieken om elkaar beter te leren kennen tijdens een wandeling of gewoon thuis. Ik reik je telkens een filosofische of psychologische techniek aan om meer over jezelf en je gespreksgenoot te weten te komen op een leuke manier. Of je kan er gespreksonderwerpen uithalen om ineens tijdens de feestdagen met de familie aan te kaarten.

Heb je naast deze 8 originele cadeautips nog suggesties voor de feestdagen?

Leave a comment