Hoe de wet van aantrekking voor mij werkte…

Schrijven

“Het leven kan alleen achterwaarts begrepen worden, maar het moet voorwaarts geleefd worden.” (Soren Kierkegaard)

Het boek ‘The secret’ van Rhonda Byrne was een enorme hype en serieus overroepen, dacht ik. Het boek lijkt je wijs te maken dat je enkel je intentie in de wereld moet zetten en je doel visualiseren en dan zal fortuin en geluk je deel worden! Ik was ervan overtuigd dat de verhalen over mensen die plots veel geld verdienen of alles krijgen wat ze willen niet meer waren dan een marketingstunt.

Tot het mij overkwam… Om precies te zijn een maand geleden kreeg ik bericht van Borgerhoff & Lamberigts dat ze graag mijn boek wilden uitgeven. Wie had gedacht dat het zo snel zou gaan?

Pas toen zag ik het proces dat eraan vooraf gegaan was. Alles begon met een NLP-opleiding waarin ik visualiseerde wat mijn levensdoel is. Daarna startte ik samen met een vriendin de weblog ‘vlindereffecten’. Vanuit mijn passie om inzichten uit boeken te delen, kreeg ik de smaak van het schrijven te pakken. Maar het ging pas echt van start toen ik met schrijfcoach Peter Percival in zee ging. Toch lukte alles niet meteen. Terwijl mijn eerste manuscript nog bij een uitgever lag ter evaluatie, begon ik een tweede boek … dit keer enkel voor mijn plezier en vanuit mijn passie. Na 3 maanden wist de uitgever nog steeds niet of ze mijn eerste manuscript ging uitgeven… hield ze me aan ’t lijntje? Ik besloot mijn tweede manuscript naar drie andere uitgevers te sturen. En zie… het wonder geschiedde!

Achteraf gezien kan ik wel ontdekken hoe mijn focus alsmaar verbeterde en alles op één lijn kwam te staan. Misschien is dat wat bedoeld werd met de ‘wet van aantrekking’. Ik snap nu dat ik op een gegeven moment de negatieve denkbeelden (dat het toch nooit zal lukken, dat ik niets te vertellen heb,…) heb losgelaten en gewoon meer en meer ben gaan leven vanuit wat ik graag doe. En dat ik ook over mijn schroom stapte om hulp te vragen van de juiste mensen. Het bracht alles in een stroomversnelling.

Overigens is het ook wel belangrijk om in te zien dat de ‘wet van aantrekking’ altijd werkt, ook als je negatief denkt. Als je denkt dat je nooit iets zal bereiken, saboteer je je eigen pogingen. Ken je ook mensen die het ene ongeluk na het andere opstapelen? Wat was hun focus en waarop was hun aandacht gericht?

Met de wet van aantrekking zet je dus niet een of andere deus ex machinus in gang die je op een magische manier fortuin en geluk brengt. Maar doordat je aandacht en focus beter gericht zijn, zie je meer kansen en vind je gelijkgezinden, die je kunnen helpen.

Hoe heeft de wet van aantrekking al voor jou gewerkt?

Leestip: Romilla Ready, Kate Burton, NLP voor dummy’s, BBNC-uitgevers, 2016 (gratis te downloaden voor kobo-abonnees)

NLP of ‘neuro-linguistisch programmeren’ is een verzameling van communicatietechnieken waarmee je jezelf kan ontwikkelen en je communicatie kan verbeteren.

Leave a comment