Thuiswerken met je collega naast je

“In slaap vallen tijdens een vergadering kan nu gewoon in bed.” (Loesje)

Mis jij ook je collega’s als je thuis werkt? Meetingapps kan je ook gebruiken om op een ander scherm je collega virtueel naast je te zetten. Met wat verbeelding lijkt het alsof je dan samen op kantoor zit.

Hoe wij te werk gaan? We hebben elk onze werk-pc en daarnaast staat een ander toestel met de meetingapp. Op die manier heb je stille aanwezigheid van je collega naast je alsof in één kamer zit.  En zo heb je altijd een supporter naast je als ’t werk even tegenvalt:  ‘Verdorie, mijn programma blijft hangen…’ en ook iemand om je leuke momenten mee te delen: ‘Ik ontvang net een mailtje van de klant dat hij heel tevreden is met ons onderzoek’. Bovendien kan je ook gewoon samen koffie drinken of even pauzeren.

En als één van ons beiden een andere meeting heeft, zetten we ons gezamenlijke linkje op mute. et Het is al voorgekomen, dat ik tijdens zo’n vergadering even advies ging vragen aan de collega naast me.  Met verblufte gezichten als gevolg: ik zat in twee meetings tegelijk… Handig toch!

Ondertussen is ons gezamenlijk plekje zo ingeburgerd dat er zelfs andere collega’s op bezoek komen om iets te vragen over een dossier of gewoon om even te komen buurten.

Voor mij mag thuiswerk nog wel een tijdje doorgaan, maar ik wil toch ook wel eens naar kantoor om ook de andere collega’s te zien in een live teammeeting.   

Leave a comment