Waar is je passie gebleven?

“Do more of what makes you happy.” (anoniem)

Verloopt je leven zoals je zou willen? Of heb je het gevoel dat je voortdurend vastloopt en niet kunt doen wat je echt graag wil doen?

Misschien heb je last van beperkende overtuigingen, die onbewust je keuzes beïnvloeden. Je bent er bijvoorbeeld van overtuigd dat je koste wat kost de vrede moet bewaren, dat boosheid uit den boze is of dat voor jezelf zorgen egoïstisch is.

Ikzelf geloof nog steeds: ‘eerst je werk af en dan ontspannen’.  Als kind werkte dat om mijn huiswerk steeds af te hebben, het was een zinvolle regel. Maar als volwassene blijkt het werk nooit af te zijn. Heb je voor je job niets meer te doen, dan is er altijd nog wel iets in het huishouden dat aandacht verdient of er zijn nog tal van klusjes, administratieve taken enz. die liggen te wachten. Heb je al aan je belastingbrief gedacht?  Zo kom je nooit aan jezelf toe. Tijd dus om die regel overboord te gooien. Maar gemakkelijk is dat niet. Zo ook: ‘je moet eten voor de honger die komt’… was ook al een goede regel voor een kind dat bloedarmoede had en de nodige voedingsstoffen binnen moest krijgen. Die onbewuste overtuiging zou ik toch ook heel graag overboord gooien, zodat ik eens terug wat kilootjes verlies…

Christel Nani helpt je te achterhalen wat jouw beperkende overtuigingen zijn op op het vlak van werk, gezondheid, veiligheid, familie, geluk en nog veel meer. Ze helpt je ook deze overtuigingen te herformuleren. Zodat je vrij je passies kan volgen.

Leestip: Nani Christel, Diepe verlangens, Zie het verschil tussen jouw wensen en die van je omgeving, Archipel, 2006.

Leave a comment