Tips voor je vakantielectuur

“Reading… a vacation for the mind” (Dave Barry)

Elke vakantie begint bij mij met de vraag: welke boeken neem ik mee? Meestal liggen er al een tiental te wachten om eindelijk gelezen te worden, maar heb ik daar ook zin in op reis?

Waar hou jij van? Wil je lekker ontspannen met bijvoorbeeld ‘De geheimen van de kostschool‘ van Lucinda Riley of ben je fan van Karin Slaughter met haar nieuwste ‘Gewetenloos‘. Vakantie is misschien wel de ideale tijd voor literatuur… wat dacht je dan van ‘Violeta‘ van Isabel Allende? Voor wie graag wat bijleert kan ‘Het begin van alles, een nieuwe geschiedenis van de mensheid’ van David Graeber misschien interessant zijn. Ikzelf ga voor ‘Activeer je nervus vagus’ van Luc Swinnen om mijn stressklachten voor eens en voor altijd te lijf te gaan.

At this website kan je nog meer inspiratie vinden voor leuke vakantielectuur.

Maar vakantie is natuurlijk niet enkel om te lezen, je wil ook met je partner, kinderen, vrienden leuke tijden beleven. Misschien is dan mijn boek ‘Hoe was je dag’ wel leuk. Daarin vind je leuke onderwerpen om samen over te praten tijdens de busreis, op het vliegtuig, het strand of tijdens wandelingen. Ik inspireer je graag met inzichten uit filosofie en psychologie (vlindereffecten) om elkaar (en jezelf) beter te leren kennen.

Leestip: Brenda Casteleyn, Hoe was je dag, 50 inspirerende wandelingen voor meer diepgang in je relaties, Borgerhoff & Lambreghts, 2021.

Leave a comment