Over

Trots op mijn eerste boek: ‘Hoe was je dag?’

Ben jij net als ik voortdurend op zoek naar nieuwe inzichten, manieren om je leven te verrijken, te groeien? Als boekenwurm, eeuwige student en wetenschapsfilosoof verzamelde ik over de jaren zoveel nuttige tips, levenswijsheden, tips en trucs dat ik besloot ze te gaan delen. Tegelijk was mijn blog een oefenmedium omdat ik mezelf – ondanks jaren studeren –niet goed genoeg vond om echt met een eigen boek naar buiten te komen.

Tot corona om de hoek kwam kijken… Ik miste de diepere gesprekken met mijn partner en besloot inspiratie te zoeken in mijn uitgebreide bibliotheek. Het resultaat was ‘Hoe was je dag’, een boek met psychologische, creatieve en filosofische technieken om onze gesprekken te stofferen.  Toen ik mijn manuscript ter publicatie opstuurde, durfde ik er niet op hopen dat er zo snel een enthousiaste uitgever zou reageren. Maar jawel, ondertussen ligt het boek in alle boekhandels en kreeg ik heel veel positieve reacties van familie, vrienden maar ook van de media.

Dat mijn droom zomaar werkelijk werd op mijn zestigste is geen toeval.  Ik realiseerde me dat ik al die jaren een aantal stappen heb gezet, die mijn leven een positieve richting gaven. Stilaan is het besef gegroeid dat ik geen grijze muis hoef te blijven, maar mag toegeven dat mensen inspireren echt wel mijn passie is. Het blijft nu ook niet meer bij boekenwijsheid, want ik kan nu zelf de puntjes verbinden die mij hebben geholpen om mijn dromen waar te maken en ze delen met wie het wil horen of lezen.