Meer geluk, rust en veerkracht door te ademen…

Foto Veerle Dobbelaere

“Het enige wat je hoeft te doen om zowel de putten in de weg te zien als de bloemen langs de kant, is elke dag een moment nemen om te ademen” (Veerle Dobbelaere)

Veerle Dobbelaere kennen we als actrice in tal van films en feuilletons, maar wist je ook dat ze als sinds 2009 life- en mental coach is? Als je wel eens te snel door het leven raast of ademruimte nodig hebt, ben je bij haar aan het goede adres.

In haar boek ‘ademruimte’ geeft ze 12 wetenschappelijk onderbouwde methoden om meer ademruimte te creëren. De voordelen zijn groot: meer balans, minder stress, meer focus en veerkracht.  Er zitten ook oefeningen bij om je perspectief te verbeteren of je relatie te versterken. Of je kan ademruimte nemen om jezelf beter te leren kennen. Wat daarbij ook fijn is, is dat ze ook haar persoonlijke ervaringen deelt.

Veel technieken vind je ook in andere boeken, maar ze weet het op een heel heldere manier uit te leggen. Zo wordt meteen duidelijk hoe en waarom het werkt. Over mindfulness bijvoorbeeld:

“Ik vergelijk het met ‘aan de kant van de weg gaan zitten.’ Neem een denkbeeldige stoel en ga zitten. Je zit aan de rand van de weg, een landelijk weggetje waar fietsers voorbijrijden. Soms zijn het er veel en komen ze in grote groepen, soms is het rustiger en rijdt er een enkeling langs. Sommigen blijven voor je staan en stappen even af om water te drinken, zich in te smeren met zonnecrème of een ander ongemak te verhelpen. Die fietsers zijn jouw gedachten. Door jezelf aan de kant van de weg te zetten, vereenzelvig je je niet met je gedachten maar leer je ernaar te kijken. En dat schept ruimte die je soms nodig hebt om je bewust te zijn van wat je allemaal denkt, om te kunnen kiezen welke gedachte je werkelijk vooruithelpt.”

Je kan bij het boek ook een aantal audiofragmenten gebruiken om je door de aangename stem van Veerle te laten begeleiden.  

En nu ons welzijn zo onder druk staat, heeft Veerle ook een heel nieuw online programma uitgewerkt ‘Ademruimte Academie’. Je kan er zelfs een ‘in 7 stappen meer geluk en minder onrust’- pakket kopen om cadeau te doen aan je vrienden of collega’s.

Leestip: Dobbelaere Veerle, Ademruimte, Hoe anders ademen je leven kan verbeteren, Van Halewyck, 2019.

Veerles website: ‘Ademruimte Academie’

Geef een reactie