Tips voor je vakantielectuur

Tips voor je vakantielectuur

“Reading … a vacation for the mind” (Dave Barry)

Elke vakantie begint bij mij met de vraag: welke boeken neem ik mee? Meestal liggen er al een tiental te wachten om eindelijk gelezen te worden, maar heb ik daar ook zin in op reis? Ik verzamelde daarom wat tips voor je vakantielectuur.

Waar hou jij van? Wil je lekker ontspannen met bijvoorbeeld ‘Atlas, het verhaal van pa Salt‘ van Lucinda Riley en Harry Whittaker of ben je fan van Nicci French met de nieuwste ‘Heeft iemand Charlotte Salter gezien?‘. Vakantie is misschien wel de ideale tijd voor literatuur… wat dacht je dan van ‘De wind kent mijn naam‘ van Isabel Allende? Voor wie graag wat bijleert kan ‘Het ontstaan van de tijd’ van Thomas Hertog misschien interessant zijn. Ikzelf ga voor ‘Omringd door idioten’ van Thomas Erikson.

Op deze website kan je nog meer inspiratie vinden voor leuke vakantielectuur.

Maar vakantie is natuurlijk niet enkel om te lezen, je wil ook met je partner, kinderen, vrienden leuke tijden beleven. Misschien is dan mijn boek ‘Hoe was je dag’ wel leuk. Daarin vind je leuke onderwerpen om samen over te praten tijdens de busreis, op het vliegtuig, het strand of tijdens wandelingen. Ik inspireer je graag met inzichten uit filosofie en psychologie (vlindereffecten) om elkaar (en jezelf) beter te leren kennen.

Of heb je je altijd al afgevraagd hoe ambtenaren hun dagen doorbrengen. In ‘Voor elke oplossing een nieuw probleem’ neem ik je mee naar de wondere wereld van het Antwerpse stadsbestuur. Met tal van anekdotes vertel ik hoe ambtenaren (zichzelf) overleven.

Geef een reactie